Nog nooit was carnaval in Reusel zo groots!

Carnaval 2018 wordt een carnaval die zijn weerga niet kent. De 55+-ers zijn afgelopen zaterdag al helemaal in de carnavalssfeer gekomen. De Narrenparade heeft nog nooit zoveel wagens als dit jaar geteld. En de kinderen staan in rijen klaar om het Narrendonkse publiek te 

Afgelopen zaterdag, 3 februari, vierden ruim honderd 55+-ers van Narrendonk carnaval in Cultureel Centrum de Kei. Dazzling wist met diverse dansoptredens de stemming er meteen goed in te brengen. Ronald Warnders deed daar, met een medley van zijn carnavalsnummers, nog een schepje bovenop. Het was mooi om te zien dat de aanwezigen genoten. En dat bleef de hele middag zo. Want naast dans en muziek werd het publiek getrakteerd op maar liefst 3 tonproaters. De smerige verhalen van Rob Geuz, de Smaakpolitie (Arie Schoofs) en het dissen van Per Ongeluk (Jack Vosters) en zijn vrouw zorgden voor getrainde lachspieren. En toen ook nog de pastoor (Kees Coolen) binnen kwam met zijn verhalen over Kiske den Herdershond, kon de sfeer niet meer kapot. En dus waren de kinderen van de Narrenraad niet te houden om de 55+-ers te vermaken. En dat deden ze ontzettend goed. Het was leuk om te zien dat de jongeren en de ouderen samen plezier hadden. Voor de liefhebbers was er tussendoor ook nog de mogelijkheid om een dansje te wagen en zo zorgde een vol, maar mooi programma voor een geslaagde middag. Zowel de spanning voor de loterij als de mooie prijzen zorgden voor een leuke afsluiting. Het was een mooie opwarmer naar carnaval 2018. 

En dat beloofd wat te worden! Op carnavalszondag 11 februari trekt er een Narrenparade door het dorp als nooit te voren. We zijn enorm trots dat er zo’n 30 deelnemers staan te popelen om het publiek te vermaken. En wat voor deelnemers! Stuk voor stuk zijn ze enthousiast, creatief, ludiek en enorm gedreven om er iets heel moois en leuks van te maken. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan en nu zijn ze klaar om te knallen. Met maar liefst 11 grote wagens, 8 groepen en diverse duo’s en solo’s wordt het een Narrenparade waarover nog veel nagepraat gaat worden. Zorg dat u mee kunt praten en moedig de deelnemers vanaf 13.30 uur aan.

De Narrenparade start op de hoek van de Wilhelminalaan en Marialaan, gaat verder via Den Ekker, naar de Molenstraat, Wilhelminalaan en eindigt op het Kerkplein.

En of dat alles nog niet genoeg is, gaat het op carnavalsmaandag 12 februari gewoon verder. Want ook klên Narrendonk laat zich dit jaar weer van de beste kant zien. Het is ontzettend leuk, ontroerend en grappig om te zien hoe de kinderen uit het dorp plezier beleven aan het lopen van een optocht. Soms is het wat spannend, maar over het algemeen hebben ze er vooral heel veel lol in. Als u gaat kijken, zult u versteld staan van wat klên Narrendonk in hun mars heeft. Met zo’n 160 kinderen en maar liefst ruim 40 acts, weet de Grote Klêne Narrentrek u zeker te ontroeren en te vermaken. Kunnen de kinderen op u als enthousiast publiek rekenen? Dat vinden ze vast fantastisch! De Grote Klêne Narrentrek vertrekt om 13.30 uur vanaf het Kerkplein en trekt vervolgens door de Korenbocht, Marialaan(voor Mariahof door), Molenstraat en Wilhelminalaan. 

Wilt u ook de trots voelen van waar een klein dorp groot in kan zijn? Dan zien we u graag op 11 en 12 februari om al het moois te aanschouwen. U zult er geen spijt van krijgen.