90s Party The Stappen in Reusel Reunion

De jaren 90. De kroegen en discotheken in Reusel zaten elk weekend vol. Van ver buiten Reusel kwamen gezelligheidszoekers naar Reusel voor een leuke stapavond. Elke kroeg had een eigen stijl, eigen muziek en eigen dj’s. Samen zorgden ze voor een bruisend uitgaansleven. En wat is er nu mooier dan deze sfeer weer terug te brengen, éénmalig, op één plek en op één avond.

“Het wordt geen klassieke 90’s party, zoals we die tegenwoordig veel zien”, verzekerd Ron Kokx. “Het wordt gezelliger, anders en voor ieder wat wils”. Wat de organisator van 90’s Party, the ‘stappen in Reusel’ Reunion wil bereiken is dat de aanwezigen de stijl en de sfeer van toen herkennen. Dat ze weer een keer “ouderwets” op stap kunnen. Met de vele muziekgenres uit die tijd, zonder remix en in de meest pure vorm.

En zo werd snel het idee geboren om dan ook de dj’s van toen te benaderen. “Want”, zegt Ron resoluut, ‘wie kunnen er beter die sfeer neerzetten, dan de dj’s zelf”. En dus ging hij aan het zoeken en bellen om de dj’s te vinden en te enthousiasmeren. Dat laatste was niet zo moeilijk. ze waren stuk voor stuk direct enthousiast over het idee. En ze vinden het erg leuk om weer eens een keer te draaien. Er was echter één probleem, de geluidsinstallaties zijn niet meer van toen. ‘Dat hebben we ook opgelost’, zegt Ron lachend, “ze krijgen allemaal een lesje hoe de apparatuur van nu werkt”.

Ron Kokx weet waar hij het over heeft. Hij heeft zelf ruim 20 jaar menig voetje van de vloer gekregen als dj in Reusel. Juist die herinnering aan vroeger maakte hem enthousiast om iets te organiseren voor de mensen die niet wekelijks meer op stap gaan. deze gedachte sloot mooi aan bij de visie van Stichting Karnaval Reusel (SKR) waar Ron achter de schermen het een en ander regelt. SKR had namelijk de wens om zich, buiten carnaval, in te zetten voor de gemeenschap. Het idee van Ron werd door SKR geadopteerd en zo is de samenwerking geboren.

En dus stak ook Patric Lavrijsen (SKR) de handen uit de mouwen. Hij is al even enthousiast als Ron en stroomt over van ideeën. “We willen echt dat bezoekers zich weer even terug in die staptijd voelen. We doen er dus alles aan om ook in de aankleding dit gevoel te creeëren”. Hoe? Dat blijft nog een verrassing. Maar dat er een dansvloer is, spreekt voor zich.

Dus, heb je zin om weer eens mee te zingen op hits van Bryan Adams, Roxette, U2, Backstreet boys en vele anderen? Of gewoon gezellig te buurten met oude bekenden onder het genot van een drankje? Trommel dan je vrienden op en reserveer 19 oktober in de agenda. De DJ’s doen de rest. “Want”, zegt Ron vastberaden, “ze gaan draaien zoals ze dat in de jaren 90 deden, dat hebben ze me beloofd”.

De eerste dj begint om 20.00 uur in De Valk in Reusel. De entree is gratis en consumpties zijn 2,= euro. Benieuwd naar de dj’s? Kijk dan op de evenementenpagina van 90’s Party The ‘stappen in Reusel’ op Facebook.

Scroll naar top