Het carnavalsseizoen in Narrendonk broederlijk geopend!

In het weekend van 8 en 9 november 2019 werd er hard gestreden om de carnavalstitels. En met succes! Narrendonk kan rekenen op enthousiaste, energieke en spraakzame regeerders tijdens carnaval 2020. Ze hebben immers niet voor niets gewonnen. De broers Prins Alex d’n Urste en adjudant Harold staan samen met Oppernar Tijn Dirkx en d’r Neffe Nar Isa van de Zande klaar om er een spetterend carnavalsseizoen van te  maken. Hun drive is groot, net als dat van de 14 kids die een plaats in de Narrenraad hebben bemachtigd.

Het begon allemaal vrijdagavond met het Grôte Klène Narrengala waar de kinderen van groep 6, 7 en 8 het carnavalsseizoen inluidde. Op en top verkleed, feestend en dansend op de muziek kwamen de kinderen snel in de carnavalssfeer. Maar er was ook strijd. Strijd om een plaatsje in de Narrenraad. De jury had een bijna onmogelijke taak want alle 10 de acts waren origineel, grappig, mooi of carnavalesk! Ongelooflijk hoe elk jaar weer de kinderen zorgen voor spetterende optredens. Er werd flink van links naar rechts gehost, lieve poppenmeisjes transformeerden naar rockbitches, boerinnekes trokken hun shirt uit en zwaaiden en er sprong er zelfs één achter op de fiets, op weg naar Narrendonk.  Ook werden de meest creatieve manieren van dansen gepresenteerd. In het donker met enkel wat blacklight, knie- én handpoppetjes dansten keurig in de maat en dansende kussenslopen maakte het spektakel compleet. Wat een originaliteit en mooie uitvoeringen. En de kids die meer van sporten dan van dansen houden konden mooi met een lesje fitness meedoen. De jury kreeg het pas echt moeilijk toen er ook nog eens live gezongen werd en de rubberboot, roze flamingo en 3 levende barbiepoppen op het podium kwamen. Maar het is ze gelukt. De Narrenraad is gevuld met De Party Poppers, Donders goed, De Fistbisjes, Partypoppets en De kussen-slopers. Maar met alleen een Narrenraad zijn we er niet. Grôt Klèn Narrendonk moet natuurlijk wel geregeerd worden en dus betraden 9 kinderen het podium nog een keer. Nu om te strijden voor de titel Oppernar of d’r Neffe Nar. Super stoer dat ze alleen op het podium durfden te staan om een minuut lang iets over zichzelf en carnaval te vertellen. Tijn Dirkx en Isa van de Zande bleken gezellige kletsers te zijn en mogen als Oppernar Tijn en d’r Neffe Nar Isa het kindercarnaval 2020 gaan leiden. En ze gaan voor een tien. Want, zo bedacht Tjeu Maus, “Wij gève klèn Narrendonk unne dikke 10, want zo vul leut kredde nergens nie te zien”.

Op zaterdagavond mochten de Oppernar en d’r Neffe Nar zich meteen aan het grote publiek voorstellen. Toen was het de beurt aan de volwassenen om het carnavalsseizoen af te trappen tijdens het Narrenfestijn in de Kei. En ook hier was er strijd. De afgelopen periode was Narrendonk op zoek naar talent en vele talenten hebben zich tijdens het Narrenfestijn gepresenteerd. Helaas was het niet snel goed genoeg en verschenen er  telkens 4 rode kruizen.  Totdat het optreden van dansgroep Explosion van Dazzling abrupt verstoord werd door een flinke beat en een stuiterende Prins Alex d’n Urste op het podium verscheen. Geen 4 rode kruizen meer te bekennen, maar een jubelende zaal die de keuze voor Prins Alex d’n Urste enthousiast ontvingen. Toen niet veel later zijn broer Harold al net zo stuiterend het podium betrad, was het stel compleet. Harrie Teurlings, vriend van Stichting Karnaval Reusel (SKR), had de eer om prins en adjudant te voorzien van cape, steek en scepter. Alsof het nooit anders is geweest voelden zij zich meteen thuis in hun outfit en brachten direct de sfeer er goed in. Dat kan ook bijna niet anders, want ze zijn beiden al vele jaren actief lid van de Raad van Elf en weten dus hoe je een feestje moet bouwen. En dat zullen ze tijdens carnaval 2020 gebroederlijk laten zien. Hun leuze is niet voor niets “Met deze twee broers, houden we Narrendonk op koers”. En dat is de broers wel toevertrouwd.

 

Scroll naar top