Het carnavalsseizoen in Narrendonk verrassend geopend!

In het weekend van de 11e van de 11e werd duidelijk dat Narrendonk kan rekenen op bijzondere regeerders tijdens carnaval 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van Reusel zal een prinselijk paar Narrendonk gaan leiden! Prins Jimmy d’n Urste en zijn prinses Miranda staan samen met Oppernar Thijs Lavrijsen en d’r Neffe Nar Meis van Veldhoven klaar om er een spetterend carnavalsseizoen van te maken. Hun enthousiasme is groot, net als dat van de 12 kids die een plaats in de Narrenraad hebben bemachtigd. 

Het begon allemaal vrijdagavond met het Grôte Klène Narrengala waar de kinderen van groep 6, 7 en 8 het carnavalsseizoen inluidde. Op en top verkleed, feestend en dansend op de muziek kwamen de kinderen snel in de carnavalssfeer. Maar er was ook strijd. Strijd om een plaatsje in de Narrenraad en daar moesten de kinderen wel wat voor doen. De jury had het zwaar. Uit 9 acts moesten zij de beste kiezen. Maar hoe kun je nu kiezen tussen een banaan etende aap, een rug die de carnavalskrant leest en de Blues Brothers? En dat is nog niet alles. Het podium werd gevuld met perfecte danspasjes, lichtjes, worst en pizza, live gezang en gekke meiden. Al sportend, dansend en zwetend kregen de Dixies de hele zaal mee en wonnen daarmee de eerste prijs. Dit leverde hun een plaats op in de Narrenraad, net zoals de Vreetzakkuhn, Ruggespraak, De Floties, Party Girls en C3.

Maar daarmee was de strijd nog niet klaar. Wat is carnaval immers zonder Oppernar en d’r Neffe Nar? Iedereen die deze titel wilde bemachtigen kreeg 1 minuut de tijd om te vertellen waarom. En dat was nog niet zo makkelijk. Super stoer dat 8 kinderen dit durfden. Uiteindelijk kwam er voor Thijs Lavrijsen een droom uit; hij is Oppernar 2019 en wordt bijgestaan door d’r Neffe Nar Meis van Veldhoven die de minuut prima wist vol te praten. Met dit stel is kindercarnaval verzekerd van één en al gezelligheid. Want, zo bedacht Thijs Cox, “dees joar gi klèn Narrendonk helemoal uit z’n ploat, van ’s morgens vruug tot ’s avonds loat”.

Op zaterdagavond mochten ze zich meteen aan het grote publiek voorstellen. Toen was het de beurt aan de volwassenen om het carnavalsseizoen af te trappen tijdens het Narrenfestijn in de Kei. En ook hier was er strijd, strijd om de titel Prins Carnaval 2019. Wat wilde Erwin graag een knappe prins worden en dus schakelde hij de net uit de gevangenis vrijgelaten Louis in. Ze sloten een deal. Louis maakte een transformatiemachine en als dank mocht hij Erwins adjudant zijn. Maar of het zou lukken? Het publiek wachtte in spanning af, onder het genot van een fantastisch optreden van Dazzling. En toen gebeurde er iets geheel onverwachts. Niet Prins Erwin sprong uit de transformatiemachine maar Prins Jimmy d’n Urste. En niet Louis als adjudant, maar zijn eigen prinses Miranda staat hem bij tijdens carnaval 2019! Wat een geweldige transformatie. Voor het eerst regeert in Narrendonk een prinselijk paar. En wat voor één! Ze weten wat carnaval vieren is. Prins Jimmy d’n Urste maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf en zijn vrouw Miranda feestte al die jaren aan de zijlijn mee. Nu mogen ze het samen gaan doen en dat is ze zeker toevertrouwd. Wat zal het gaan knallen tijdens carnaval 2019.

Ook de burgemeester en wethouder waren zeer verrast en enthousiast en overhandigden met eer de cape, steek en scepter. Als klap op de vuurpijl mocht dochter Indy haar moeder voorzien van een mooi kroontje en was het gezin klaar voor carnaval. Indy in de Narrenraad en Prins Jimmy d’n Urste en prinses Miranda als regeerders over Narrendonk. Het beloofd een heel uniek carnavalsjaar te worden wat het afgelopen weekend dus spectaculair is geopend. Met de leuze; “Tis niet te geleuven, tis echt waor. We gaon carnavallen met een prinselijk paor” staan prins Jimmy d’n Urste en zijn prinses Miranda garant voor een feestelijk carnaval in Narrendonk.

Het carnavalsgebeuren in Reusel is te volgen via onze Facebook-pagina www.facebook.com/Narrendonk. Volg ons, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!