Klèn Narrendonk doet niet onder voor de grôte!

Nog nagenietend van de overweldigende Narrenparade van gister, maakte het klèn grut van Narrendonk zich vandaag op voor de Grôte Klène Narrentrek. En groot was het! Maar liefst 47 acts trokken door de straten van Reusel om jong en oud te vermaken. De een wat zenuwachtig, de ander hyperactief en sommigen kwamen pas echt goed in hun rol toen ze eenmaal vertrokken waren. Maar stuk voor stuk hadden ze zichtbaar lol en plezier en dat is ook voor de toeschouwers een lust om te zien.

Wie vandaag langs de route al het moois, schattigs, stoers, vrolijks en grappigs stond te bewonderen heeft vast geen honger geleden. Er waren bitterballen, een varken aan het spit, hotelcakejes en krentjes. Drie frikandellen zorgden voor een heel speciaal gevoel en er liep zelfs een compleet lopend buffet mee met wel een heel bijzonder hoofdgerecht.

Gelukkig was er met al dit lekkers ook genoeg aandacht voor wat beweging. De calorievreters plankte er op los, boefjes schoten dansend voorbij, er werd met slaapmuts en al gefeest en er was een heel team aan het voetballen. Helaas zaten ze wel allemaal in het verband, dus helemaal goed was het niet gegaan. En dat was helaas bij meer kinderen, dat het niet helemaal goed ging. Zonder frame is het namelijk lastig fietsen, uit de spuit purschuim was iets te veel gekomen, de wegpiraten waren de weg kwijt en de missbaksels deelden het deeg maar uit omdat het bakken niet lukte.

Elk jaar is het weer knap dat zoveel kinderen een leuk idee hebben om mee te doen aan de optocht. Want dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Vandaag was er namelijk nog iemand op zoek naar een ID, hadden 2 kinderen geen idee, sloeg Bas nergens op, liep er een groep voor spek en bonen en liep alles in de s(n)oep. Erg vervelend voor de kinderen. Hopelijk gaat het volgend jaar beter. Want er zijn genoeg kinderen die er helemaal klaar voor waren.

De tijger en het luipaard waren werkelijk waar niet te temmen, 3 meisjes hadden zich opgemaakt voor carnaval, 2 knappe meiden schitterde al in de krant, de jongens haalden letterlijk alles uit de kast om er een mooi feestje van te maken en de feestbeesten feestten met z’n 4-en mee. De superhelden waren slim geweest, die hadden hun idee op het web gevonden. En de mafkezen hadden er voor gezorgd dat ze tijdens de optocht goed uit de verf kwamen. Zelfs het publiek werd uitgenodigd om mee uit te pakken. En natuurlijk heb je ook in Reusel dan altijd mensen die blijven plakken. Of het nu een pritstift of post-it is, plekken doen ze, zelfs de kinderen.

Maar wie denkt dat het allemaal koek en ei is in de Grôte Klène Narrentrek heeft het mooi mis. De pubers zaten liever op hun telefoon dan mee doen aan de optocht, het mooiste terras van Reusel was gepikt, Bat-man zat in bad i.p.v. de held uit te hangen en de toeschouwers werd even een lesje gelezen. Maar eerlijk is eerlijk, als dat lesje goed verliep, kreeg je wel een 10 van meester Siem! Gelukkig hingen er een paar de held uit, werd er flink geslijmd en waren er 3 lichtjes. Dat verzachtte toch een beetje het leed in de optocht.

Het publiek werd goed bezig gehouden. Ze konden gamen op de plee-station, op de foto met een mooi bloemke, kregen kopjes van de poezen en zagen het sprookjesbos voorbij komen. Als klapper op de vuurpijl konden ze meedingen naar de titel Kakker van de week.

We kunnen dus met recht trots zijn op de kinderen van Narrendonk! Ze hebben er een hele mooie middag van gemaakt voor ons allemaal. En dat valt nog niet zo mee, want ook voor de kinderen valt carnaval zwaar. De één is total loss, de ander kleurt buiten de lijntjes of is wat “lichtjes” en de echte stoere bikkels zijn het zat. Maar dat mag de pret niet drukken! Het is fijn dat alles werd vastgelegd door de ‘cameraatjes” en in de krant komt te staan. Zo hebben we nog een mooie herinnering aan een fantastische middag!

Scroll naar top