De Narrenparade: in één woord fantastisch!

Vooraf waren de verwachtingen hoog. Dit jaar zou de Narrenparade ons versteld doen staan. En Narrendonk en omgeving heeft het waar gemaakt! De vele bezoekers stonden versteld. Versteld van al het moois, leuks, creatiefs en vrolijks wat door de straten van Reusel trok. Narrendonk is trots dat de Narrenparade inmiddels bekend staat als een optocht van hoge kwaliteit en vele bezoekers. Dit trekt inmiddels ook deelnemers van buiten onze gemeente wat de Narrrenparade nog mooier maakt. Wat een fantastische optocht was het!

Er liepen dozen mee, kapsters met een stoel op hun hoofd en vier enthousiaste ruiters die helaas erg veel last van voetschimmel hadden. Er werd gewipt tot de ballon klapte, de goochelaars moesten even googlen wat ze wilden goochelen en er werd voor € 111.000,- een huis verkocht ook al zat het vol met stofmijt. Tussendoor sneed Max Verstappen de bocht af en werd de circusartiesten geleerd hoe ze carnaval moeten vieren.

Er gebeurd veel in zo’n optocht. Van de één kregen de toeschouwers een aardappel oftewel pieper, de ander kreeg er een tandje bij, er ontstonden spontane dates via echte camera op de Vrijmarkt en menig mannelijke bezoeker baalde voor even dat ze geen “potje” zijn. De brandweer moest nog uitrukken en er ging wat tijd overheen voordat de juiste beat gevonden was. Maar gelukkig deelde Gaston de straatprijs uit en werd het toch nog één groot feest.

Het was mooi te zien dat er veel jonge, super enthousiaste, deelnemers mee deden, zowel bij de duo’s, groepen als wagens. Dat beloofd wat voor de toekomst! Ook waren er diverse nieuwkomers. Zo zijn bijvoorbeeld na 22 jaar zelfs de naaimoeders van ’s B(r)ouwersgilde besmet geraakt met het “optochtvirus”  en traden ze dit jaar eens op de voorgrond.

Gelukkig is er nog steeds een vaste harde kern die elk jaar weer iets nieuws weet te bedenken. Soms helpt de actualiteit daar in mee. Want ook in Narrendonk hebben we een hele groep genderneutrale bewoners die op een geweldige wijze aan het publiek lieten zien dat dit heel normaal is. Maar dat Narrendonk geschikt zou zijn voor olieboringen, dat heeft Trump toch echt verkeerd begrepen. Dat we in d’n ollie zijn, dat kan wel kloppen….

Benieuwd naar de uitslag? Houd dan Facebook of deze site in de gaten. Hierop zal direct na de prijsuitreiking de uitslag bekend worden gemaakt.