Reuselse carnavalsverenigingen knallen nog één keer in Bladel

Zaterdagavond 5 maart, tijdens de Blaalse Lichtstoet, deden de carnavalsverenigingen uit Reusel het wederom erg goed. Tijdens het voorlopig laatste treffen, dit keer door de creatie aan te kleden met kilometers lange lichtsnoeren, was het J.V. ’t B(r)ouwersgilde die de optocht wist te winnen. Ook in Bladel kregen zij, net zoals in Bergeijk, Hapert en Reusel, zowel van het publiek als de jury de meeste punten.

JV 't B(r)ouwersgilde - Goed bevallen
JV ’t B(r)ouwersgilde – Goed bevallen

Ook succes voor de carnavaleske wagen van C.V. De Mouwers, die nog één keer goed uitpakten, en de laatste feestpakketjes bezorgden met Uit-je-bol.com. De Driftkikker van CV Krekwakwo was ook te bezichtigen in een toepasselijk dimlicht. Deze vereniging eindigde als elfde.

CV De Mouwers - Uit-je-bol.com
CV De Mouwers – Uit-je-bol.com

 

CV Krekwakwo - ff Dimmen Driftkikker
CV Krekwakwo – ff Dimmen Driftkikker

De Bigsmiles deden als loopgroep mee en eindigde als tweede. In deze catagorie wisten ze de meeste stemmen van het publiek binnen te halen en wonnen dus deze trofee.

De Bigsmiles - te licht geremd
De Bigsmiles – te licht geremd

Vele carnavalscreaties zijn ondertussen al weer gesloopt en daarmee komt dus voorlopig helaas weer een einde aan de carnavalsactiviteiten in, en rondom Narrendonk. Stichting Karnaval Reusel evalueert momenteel de activiteiten van het afgelopen carnavalsjaar om over een paar maanden al weer te starten met de voorbereidingen van carnaval in 2017! Ondertussen is er ook nog de Pinksterbraderie, welke ook georganiseerd wordt op zondag 15 mei. Graag tot dan!!