Word jij Oppernar Kindercarnaval 2020?

Het nieuwe carnavalsseizoen staat weer voor de deur. De eerste activiteit is ook meteen een heel belangrijke: op vrijdag 8 november zal bekend worden wie tijdens carnaval 2020 de scepter zal zwaaien over klèn Narrendonk. En natuurlijk ook wie de nieuwe D’r Neffe Nar wordt en welke jongens en meisjes er in de Narrenraad komen. Dat alles gaat gebeuren tijdens het 29e Grôte Klène Narrengala in De Kei!

Alle kinderen uit Reusel die in (de leeftijdscategorie van) groep 6, 7 of 8 zitten zijn op 8 november van harte welkom in De Kei. Voor een plek in de Narrenraad of één van die andere belangrijke functies moet je natuurlijk wel iets doen. Laat je, alleen of met een groep, van je beste kant zien. Dat kan door te zingen, dansen, playbacken, bandparodie, tonproaten, goochelen of wat voor doldwaze act dan ook. Niets is te gek. Hou je niet in en geef je snel op. Hoe grappiger hoe beter, want het is carnaval! De optredens worden door een deskundige jury beoordeeld en voor de beste drie optredens is er een prachtige beker. Het niveau van de optredens is de laatste jaren fors gestegen. Om kans te maken moet je dus wel goed voor de dag komen. Ga snel aan de slag met je act of verder met oefenen en dan zien we je graag op 8 november!

Voorproefjes op carnaval voor de kinderen

Behalve de verkiezing van de Narrenraad, Oppernar en D’r Neffe Nar kan iedereen naast het kijken naar de acts, helemaal uit zijn dak gaan en een klein voorproefje op carnaval 2020 nemen. De deuren van De Kei zijn vanaf 18.00 uur open. Om 18.30 uur gaan ze dicht en zal het feest beginnen. Om 22.30 uur gaan de deuren weer open en zal snel heel Narrendonk weten wie de opvolg(st)ers zijn van Oppernar Thijs en D’r Neffe Nar Meis. Let op: alleen kinderen uit groep 7 en 8 kunnen in de Narrenraad komen. De kinderen van groep 6 zijn echter ook van harte welkom op deze geweldig leuke avond. Zij kunnen dan alvast een keer de sfeer proeven, zodat ze het volgende schooljaar voorbereid deel kunnen nemen aan de verkiezingen.

Thema

Ook dit jaar vragen we alle kinderen van groep 7 en 8 of zij een leuk, origineel en carnavalesk thema voor Kinderkarnaval 2020 kunnen verzinnen. Het thema van het afgelopen jaar, “Dees joar gi klèn Narrendonk helemoal uit z’n ploat, van ’s morgens vruug tot ’s avonds loat”, werd bedacht door Sjors Cox. Natuurlijk krijgt de bedenk(st)er van het nieuwe thema voor kindercarnaval 2020 een leuke prijs. De werkgroep bepaalt uit alle inzendingen wat het thema voor dit jaar wordt en dat maken we tijdens het Grôte Klène Narrengala bekend.

Inschrijven

Leden van de werkgroep Kindercarnaval delen tijdens een bezoek aan jouw school uitnodigingsbrieven uit. Voor het inschrijven voor de wedstrijd, opgeven als kandidaat Oppernar of inzenden van een thema zijn inschrijfformulieren beschikbaar. Net als afgelopen jaar zijn deze formulieren digitaal te vinden op onze website www.narrendonk.nl/nieuws/kindercarnaval. Vul het formulier in en mail het samen met je muziek naar kindercarnaval@narrendonk.nl.

Veel succes met de voorbereidingen. Wij hopen dat je meedoet en kijken uit naar de leuke optredens. Dus ga snel aan de slag, vergeet niet de inschrijfformulieren op tijd in te leveren en dan hebben we vanaf nu een afspraak met elkaar op 8 november aanstaande. Tot dan!

Werkgroep Kindercarnaval

Scroll naar top