Zit je op de lagere school en vind je carnaval leuk?

Dan is Stichting Karnaval Reusel op zoek naar jou! Want dan beleef je vast ook heel veel plezier aan het meelopen in de kinderoptocht in Reusel. Heb je al een leuk idee, ben je er nog over na aan het denken, of bedenk jij je nu pas dat het wel leuk is om mee te doen? Geen probleem, het kan allemaal, want je hebt nog een paar weken. Hoe dan ook, het is wel tijd om je op te geven, want jij kunt natuurlijk niet ontbreken in de Grôte Klène Narrentrek op maandag 24 februari 2020. Het thema van dit jaar, bedacht door Tjeu Maus, luidt als volgt: “Wij gève klèn Narrendonk unne dikke 10, want zo vul leut kredde nergens nie te zien”. Als je deelneemt aan de Grôte Klène Narrentrek komen op zaterdag 22 februari 2020 Oppernar Tijn, d’r Neffe Nar Isa en de rest van de Narrenraad naar jou om de creatie te bewonderen. En of dat niet genoeg is, krijgt elke deelnemer een kleinigheidje als aandenken. Zo is het op zaterdag ook al één groot feest en kom je helemaal in de stemming voor de Grôte Klène Narrentrek. Er zijn diverse prijzen met mooie bekers te winnen en natuurlijk is er een publieksprijs.

Wacht dus niet langer en schrijf je in voor de mooiste, grootste en langste kinderoptocht in onze regio. Na de optocht is er in de Kei het Biste Fist van Narrendonk, wat je niet wilt missen! Op dat feestje wordt ook een Oanhouwer en/of Uitschieter in het zonnetje gezet en wie weet ken jij hem of haar!

Wat is nou een N’n Echten Oanhouwer en wat is D’n Uitschieter?

N’n Echten Aonhouwer

N’n Echten Aonhouwer is een volwassen persoon die zich al heel lang inzet voor (een deel van) de Reuselse jeugd. Voorbeelden hiervan uit het verleden zijn o.a. Yvonne Verspaandonk-van Herk en Maaike van Buul. Beiden zetten zij zich al sinds jaar en dag in voor de sportieve kinderen. Yvonne staat met hart en ziel voortdurend klaar voor korfbalvereniging Rosolo en de jeugd van Rosolo. En Maaike doet datzelfde voor dansvereniging Dazzling. En zo zijn er zeker nog meer mensen in onze gemeenschap die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de Reuselse jeugd en het verdienen om hiervoor een keer in het zonnetje gezet te worden.

D’n Uitschieter

Ken jij een kind (of groep kinderen) die in het afgelopen carnavalsjaar een bijzondere prestatie heeft of hebben geleverd, dan kun je hem/haar/hen bij ons aanmelden. Om in aanmerking te komen voor de titel “D’n Uitschieter” moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • De prestatie moet heel bijzonder zijn: hij of zij moet(en) kampioen zijn geworden of een unieke titel/status hebben gekregen in datgene waar hij/zij dan blijkbaar zo goed in is of zijn. Die prestatie kan zowel op het sportieve vlak liggen, maar kan ook met bijvoorbeeld een hobby te maken hebben.
  • Het kind of de groep kinderen moet(en) op het moment dat de prestatie werd geleverd de leeftijd hebben van de basisschool én woonachtig zijn in de gemeente Reusel.
  • De prestatie moet geleverd zijn tussen maart 2019 en nu.

In 2017 ontvingen maar liefst twee kinderen de titel “D’n Uitschieter”. Luuk Wouters werd in dat jaar Brabants kampioen DMX zuid in de categorie 50CC en Inge de Laat werd Brabants kampioen dressuur rijden in de categorie C-L1. De afgelopen twee jaar, hebben we geen Uitschieter kunnen vinden. Het zou dus extra leuk zijn als we in 2020 wel weer een Uitschieter hebben.

Graag willen we ook dit jaar N’n Echte Oanhouwer en D’n Uitschieter in het zonnetje zetten. Ken jij kinderen of personen die hiervoor in aanmerking komen?

Laat het ons weten door contact op te nemen via het hieronder genoemde e-mailadres. Als er meerdere kinderen / personen worden genomineerd dan zal de werkgroep Kinderkarnaval daaruit een keuze maken. En zorg er voor dat het een verrassing blijft, want dat is natuurlijk het leukste.

Opgeven

Voor informatie of aanmeldingen voor de Kinderoptocht, Oanhouwer en Uitschieter kun je mailen met: kindercarnaval@narrendonk.nl.

Het inschrijfformulier voor de optocht is te vinden op deze website.

ALAAFFFFFFFF

Scroll naar top