Carnaval 2021

Met de vakanties nog vers in het geheugen beginnen velen langzaamaan aan carnaval te denken.  En dat roept meteen vragen op. Ook bij Stichting Karnaval Reusel. Nu duidelijk is dat we voorlopig nog te maken hebben met maatregelen rondom het Coronavirus, staan we voor een grote uitdaging. Hoe geef je invulling aan carnaval als je beperkt bent in je bewegingsvrijheid, is de vraag waar de stichting zich momenteel over buigt.

Openingsweekend 13 en 14 november 2020

Het idee was om ook dit jaar het carnavalsseizoen weer knallend te openen met het Grôte Klène Narrengala voor groepen 6, 7, 8 van de basisschool en het Narrenfestijn met bekendmaking van de Prins en Adjudant voor de volwassenen.  Helaas gaat dit openingsweekend niet door. Dat wil nog niet zeggen dat er geen Narrenraad, Oppernar, d’r Neffe Nar, Prins en Adjudant 2021 komt. Dat is nog te vroeg om te beslissen.

Wat kan wel

Stichting Karnaval Reusel doet er alles aan om carnaval 2021, eventueel in aangepaste vorm, door te laten gaan. Het is sinds jaar en dag een geweldig mooi dorpsfeest waar veel mensen plezier aan beleven en dat gunnen ze deelnemers en bezoekers ook in 2021. Op dit moment bekijken de diverse commissies binnen de stichting in hoeverre de activiteiten “coronaproof” door kunnen gaan. Zodra er meer duidelijkheid over is, wordt opnieuw gecommuniceerd.

Optochten

Of de optochten door kunnen gaan, is geen besluit van Stichting Karnaval Reusel alleen.  Deelnemers willen hun creaties vaak meer dan één optocht laten zien. Ze hebben er niet voor niets lange tijd aan gewerkt, op geoefend, of over nagedacht. Daarom zal er begin oktober, vanuit een gezamenlijke commissie in de Kempen, een besluit worden genomen over het wel of niet door laten gaan van de carnavalsoptochten.

Hulp bij de optocht

De stichting hoopt van harte dat de optocht in Reusel doorgaat. Lijkt het je leuk om deze optocht mee in goede banen te leiden? Dan ben je van harte welkom op carnavalszondag de handen mee uit de mouwen te steken. Je hoeft daarvoor geen lid van de stichting te worden en het kost je naast deze ene dag, geen tijd. De deelnemers en de stichting zijn je dankbaar!

Sta je liever langs de kant al het moois te beoordelen? Dan kan ook, want de stichting heeft ook nog plaats voor nieuwe juryleden.

Interesse? Stuur dan een mail naar bestuur@narrendonk.nl voor meer informatie of om je hulp aan te bieden.

Houd voor actuele informatie onze website www.narrendonk.nl of Facebook in de gaten.

 

 

Scroll naar boven