De kinderen zijn klaar voor carnaval met pasen!

Zet een kleine 40 kinderen bij elkaar, in carnavalskleding, met opzwepende muziek en er is geen kind meer die er aan denkt dat dat misschien best gek is in maart. Vrijdag 25 maart jl. was het in de Kei in Reusel  een gezellige boel. Met maar liefst 15 acts werd er gestreden voor een plaats in de Narrenraad. Want als er in het paasweekend carnaval wordt gevierd en optochten worden gelopen kan een Narrenraad met feestvierende kinderen natuurlijk niet ontbreken.

Het was ongelooflijk mooi om te zien hoeveel creativiteit, muzikaliteit, humor, lef en enthousiasme de kinderen hebben. Er werd gedanst, gezongen, gehost, gitaar gespeelt, verteld en verkleed. En dat allemaal in een uur tijd. Diverse kinderen hadden mooie decorstukken gemaakt en haalde het ene na het andere attribuut voor de dag om indruk te maken op de jury. Confetti knalde er genoeg, maar hopelijk heeft niemand het gekocht bij Sjors Teleshopping want daar koop je er 1 voor de prijs van 2. Natuurlijk kon Adje voor de sfeer niet ontbreken, maar ook matje, watje en kratje voor de sfeer waren er. Het ging van de smurfen tot marionetpop en van een hele hechte groep tot aan een ode aan Brabant. Vier dames gingen er “non stop” vol op, terwijl Bram en Chiel wel heel vaak dubbel pech hadden. Sommige kinderen kregen het voor elkaar om zelfs in het donker op de maat te dansen. Super knap, net zoals het voor de dames met het grote hoofd knap was om überhaupt nog te kunnen dansen.  En hoe jong ze zijn, de Bacardi Lemon werd regelmatig voor de dag gehaald, want dat is ook bij kinderen succes gegarandeerd is deze avond wel gebleken.

Al het moois heeft uiteindelijk een 1e plaats voor de Stuiternarren oplevert. De 2e prijs ging naar de Meilandjes en de 3e naar de Feestsmurfen. De dames van Non Stop Vol Der Op werden nog aan dit enthousiaste gezelschap toegevoegd en zo ontstond er een hele uitbundige Narrenraad. Het kan niet anders dan dat zij heel veel plezier gaan hebben tijdens carnaval met Pasen.

En zoals de Raad van Elf een Prins en Adjudant heeft, heeft de Narrenraad een Oppernar en d’r Neffe Nar. Zeven kinderen stuurden een filmpje in waarin ze lieten zien wie ze zijn en waarom ze graag Oppernar wilde worden. De werkgroep Kindercarnaval kozen er de beste 2 uit. Tijdens de avond op 25 maart jl, is onder trommelgeroffel op de tafels, bekend gemaakt dat Floor Hermans de titel Oppernar mag dragen en Ties Walen d’r Neffe Nar. De kinderen in de zaal reageerden super blij en enthousiast op deze twee. Er is dus alle vertrouwen dat zij er samen met de Narrenraad een leuk feest van gaan maken tijdens carnaval in april.

Helaas heeft de werkgroep diverse kinderen teleur moeten stellen. Er is onvoldoende plaats voor 39 kinderen in de Narrenraad en dus zijn er ook kinderen die een super leuke act hebben gedaan en toch niet in de Narrenraad zitten. Hopelijk laten zij zich allemaal zien tijdens de Grôte Klène Narrentrek. We hebben nu gezien dat er veel creativiteit zit bij de kinderen in Narrendonk, dus het is de moeite waard om dat aan het grote publiek op 2e paasdag te laten zien.

Wil jij je nog aanmelden voor de kinderoptocht? Voor informatie of aanmeldingen kun je mailen naar kindercarnaval@narrendonk.nl. Het inschrijfformulier voor de optocht is te vinden op de website www.narrendonk.nl.

Tot 17 en 18 april tijdens de carnavalsoptochten in Narrendonk. De Narrenraad met Oppernar Floor en d’r Neffe Nar Ties zijn er klaar voor.

Scroll naar boven