Een eer om over Narrendonk te mogen regeren!

Het Prinselijk paar Jimmy en Miranda van Schaijk uit Reusel raken niet uitgepraat over carnaval 2019 en de bijzondere ervaring die het hun gegeven heeft. Het is voorbij gevlogen en ze hebben elke minuut genoten. Stichting Karnaval Reusel had een sterkte troef in handen met dit getrouwde stel, is gebleken. Ze hebben het als regeerders van Narrendonk fantastisch gedaan. Samen met alle Narrendonkers hebben ze er een geweldige carnaval 2019 van weten te maken.

Zelf zien ze het als één van de hoogtepunten in hun leven. En tijdens de carnaval was alles één hoogtepunt. Er was niets dat er echt bovenuit stak, het was allemaal gaaf. “We hebben zoveel meegemaakt en ik heb van alles en van iedereen enorm genoten. Overal waar we geweest zijn, heb ik plezier gehad”, aldus de overdonderde prins. “Carnaval was eigenlijk één hoogtepunt; van donderdagmiddag tot dinsdagavond”. Er was niets wat hij niet leuk vond.

Zijn prinses Miranda moest behoorlijk uit haar comfortzone treden. Ze houd niet van camera’s en podium. Nou, dat is inmiddels anders. Binnen no-time was ze gewend aan haar publieke functie en deed ze niet onder voor de prins. Sterker nog, juist door de combinatie van man en vrouw was het prinselijk paar goed op elkaar ingespeeld en brachten ze de feeststemming tot grote hoogte. “Omdat Jimmy zo enthousiast is, ging ik daar automatisch in mee en heb ik de hele carnaval lopen stralen, ” bekent een nog steeds stralende prinses Miranda. Het zal voor haar dan ook wennen zijn nu het voorbij is. Prins Jimmy blijft onderdeel van de Raad van Elf, maar als vrouw hoort prinses Miranda daar helaas niet bij. Ze zal afstand moeten nemen van de Raad van Elf, die ze ondertussen “mijn mannen” noemt.

Het prinselijk paar heeft het niet alleen gedaan. Ze kregen steun van heel veel deelnemers aan de optochten, duizenden toeschouwers en vele carnavalvierders. Alle dagen was het een drukte van belang in Narrendonk, met als hoogtepunt de finalestraat van de Narrenparade. Soms 4 tot 5 rijen dik stonden mensen de parade te bewonderen. Met 10 wagens, 7 duo’s en 19 loopgroepen was het een genot om naar te kijken en hoorde je dus ook overal wow, wauw en gaaf om je heen. En de Grôte Klène Narrentrek op maandag was al even succesvol. Maar liefst 183 kinderen met 47 acts trokken door de straten van Reusel om jong en oud te vermaken. De een wat zenuwachtig, de ander hyperactief en sommigen kwamen pas echt goed in hun rol toen ze eenmaal vertrokken waren. Maar stuk voor stuk hadden ze zichtbaar lol en plezier en dat was voor de toeschouwers een lust om te zien.

Al bij al dus een fantastisch mooi carnaval 2019, mede dankzij Stichting Karnaval Reusel. “Zij draaien als een geoliede machine en zorgen op alle fronten dat het loopt tijdens carnaval”, sluit de prins zichtbaar dankbaar af.

 

Scroll naar top