Een veiling, muzikale Oekraïne-actie en heel veel kramen op de Pinksterbraderie in Reusel!

Nog geen plannen voor 1e Pinksterdag? Dan is het bezoeken van de Pinksterbraderie in Reusel een echte aanrader. En heeft u al wel plannen? Zorg dan dat er nog wat tijd over blijft om door de straten van Reusel te struinen, op zoek naar een koopje, iets bijzonders of iets lekkers. Of om Jan Adams te steunen met zijn actie voor Oekraïne. Aan terrasjes en muziek geen gebrek, dus ook aan degene die niet van shoppen houdt, is gedacht.

Op zondag 5 juni as. zullen de Kerkstraat, de Lend, de Vest, de Bakkerstraat en Fashion Square de Brinck in Reusel vol staan met de mooiste koopwaar, de meest creatieve snuisterijen en het lekkerste eten en drinken. Al jarenlang komen de marktkooplui van heinde en verre naar Reusel en trekt de Pinksterbraderie enorm veel bezoekers. Het succes is een combinatie van een goede organisatie, een diversiteit aan marktkramen en een gezellig en sfeervol terras.

Het is Stichting Karnaval Reusel gelukt om een braderie te organiseren die voor iedereen leuk is. Met meer dan 100 kramen is er genoeg te kijken, te ontdekken, te kopen, te proeven en te proberen. Ook de kinderen kunnen handelen. Er is een leuke kindermarkt waar alle kinderen van de basisscholen in Reusel hun spullen kunnen verkopen. Natuurlijk betalen zij niets voor het huren van een kraam. De parkeerplaats in de Bakkerstraat wordt omgetoverd tot een groot en gezellig terras met de hele dag muziek van de nostalgische DJ Jan Adams.

Jan heeft deze dag een missie; zoveel mogelijk geld ophalen voor Oekraïne. De verschrikkelijke beelden van onschuldige burgers in het oorlogsgebied, deden hem beseffen dat hij iets voor ze kan doen. Ook weet Jan als geen ander dat muziek verbroederd. En zo kwam hij op het idee om, geheel vrijblijvend, de hele dag verzoeknummer te draaien. Elke aanvrager bepaald zelf óf en hoeveel geld deze betaald voor het liedje. Er is keuze uit 8.000-10.000 singels. Niet via de computer, maar nog echte vinyl plaatjes. Nostalgie ten top!

Om 14.00 uur houdt Jan een veiling. Niet alle artikelen wil hij al prijs geven, maar liefhebbers van PSV, Joop Zoetemelk en Max Verstappen kunnen maar beter zien dat ze er bij zijn.

En zo snijdt het mes aan 2 kanten; geld inzamelen voor Oekraïne en de hele dag muziek zodat het een gezellige boel wordt.

En de kinderen? Die komen ook niets te kort. Voor hen is er een draaimolen, een springkussen en als er dan nog energie over is, kunnen ze op een voetbaldoel schieten.

Volop vertier dus voor het hele gezin. De braderie is van 11:00-18:00 uur geopend. Entree is slecht € 2,- en kinderen < 12 jaar zijn gratis. Graag tot ziens op 5 juni as. in Reusel!

Wil je nog een kraam huren? Stuur dan een mail naar braderie@narrendonk.nl.

Scroll naar boven