Het was geen optocht, het was een ware parade!

De Narrenparade doet zijn naam eer aan. Het was geen optocht die door de Reuselse straten trok, maar een ware parade. Het was kleurrijk, het was levendig, het was grappig, het was creatief en het was vooral heel erg mooi. Ongelooflijk wat Narrendonk neer heeft gezet! Overal om je heen hoorde je kreten als wow, wauw en gaaf. Met 10 wagens, 7 duo’s en 19 loopgroepen was het een genot om naar te kijken. De parade kenmerkte zich door een goed staaltje acteerwerk, vrolijke dans, mooie technieken en ludieke ideeën.

Dieren waren er in overvloed. De duiven konden weer fuiven door het pikken van nootjes, de vos lustte wel een lekker kippetje terwijl een ander de kip liet ploffen. Menig toeschouwer kwam tot de conclusie dat hij luizen had en gelukkig werden de dieren in de welness net op tijd gered uit handen van de slager. Poezen liepen los rond, vogels zaten in een kooi, de konijnenwei werd ingezaaid en of dat alles nog niet genoeg was, ontstond er ook nog een waar stierengevecht.

Gelukkig werd er ook voldoende gefeest, gedate en muziek gemaakt en fleurde de parade op door de nodige bloemen. Maar helaas liep niet alles gesmeerd, alhoewel het gelukkig ook snel weer werd opgelost. Zo werd weeronline door vi(er)russen gehackt maar was gelukkig snel weer online. Veel toeschouwers zagen er vermoeid uit, maar kregen een weekendje Wenen aangeboden. De brandweer moest nog uitrukken, maar gelukkig was er geen brand maar stond het verliefde stelletje in vuur en vlam. En ook CSI Reusel was voor niets op komen dagen, de bruidegom leefde gelukkig nog!

Verder werden er kussens gejat, genoot de een van de zon en de ander kromp er van, bleek de geveilde klok een 2e han(d)s te zijn, werd het breiwerk gestaakt, moest er nog een kerstboom afgetuigd worden en voeren de ervaren carnavallers hun eigen koers. Tot slot bleek dat er 14 jaar over is gedaan om kindercarnaval te vermaken, goed werk heeft tijd nodig. Gelukkig bleef het in de parade allemaal heel netjes door de stofzuigers en poetsdoeken. En mocht je door dit alles nog niet in de goeie bui zijn geraakt, dan werd je ook daar bij geholpen.

Dit alles reed tegen 16.00 uur enthousiast de finalestraat in om nog één keer te knallen. En dat deden ze! Gedragen door het enorme aantal bezoekers in de Wilhelminalaan, die er hun eigen feestje van maakten, kwamen ze letterlijk over de finish. Moe maar voldaan en trots kunnen ze zijn! Alle deelnemers en toeschouwers hebben er een fantastische dag van gemaakt! De jury heeft een hele moeilijke taak.

Benieuwd naar de uitslag? Houd dan Facebook of de site in de gaten. Hierop zal direct na de prijsuitreiking de uitslag bekend worden gemaakt. Of kijk de prijsuitreiking live mee via de Facebookpagina Prins van Narrendonk.

Scroll naar top