We zoeken weer een Oppernar Kindercarnaval!

Na een jaar van afwezigheid, maken we ons op voor een spetterend carnaval 2022. En daar hebben we natuurlijk een Oppernar, d’r Neffe Nar en Narrenraad voor nodig. Zij zorgen er voor dat tijdens carnaval 2022 Klèn Narrendonk op z’n kop staat. Op vrijdag 12 november 2021 worden ze gekozen en jij kunt er bij zijn. Om mee te feesten, om een plekje in de Narrenraad te bemachtigen of om de strijd aan te gaan om Oppernar of d’r Neffe Nar te worden. Het gebeurd allemaal op het 30e Grôte Klène Narrengala in De Kei! Jij komt toch ook?

Voorproefje op carnaval voor de kinderen

Bijna is het zo ver. Alle kinderen uit Reusel die in (de leeftijdscategorie van) groep 6, 7 of  8 zitten, zijn op 12 november van harte welkom op het Grôte Klène Narrengala. Ze kunnen spelen, hossen en lol maken op de muziek van de DJ. Iedereen die wil kan een act opvoeren en natuurlijk is ook de Raad van Elf aanwezig om er met de kinderen een leuke avond van te maken. Het wordt een mooi voorproefje op carnaval 2022. De deuren van De Kei zijn vanaf 18.00 uur open. Om 18.30 uur gaan ze dicht en zal het feest beginnen. Om 22.30 uur gaan de deuren weer open en zal snel heel Narrendonk weten wie de opvolg(st)ers zijn van Oppernar Tijn en d’r Neffe Nar Isa.

 

Ga jij voor Oppernar, d’r Neffe Nar of Narrenraad?

Voor een plek in de Narrenraad of de titel Oppernar of d’r Neffe Nar moet je natuurlijk wel iets doen. Laat je, alleen of met een groep, van je beste kant zien. Dat kan door te zingen, dansen, playbacken, bandparodie, tonproaten, goochelen of wat voor doldwaze act dan ook. Niets is te gek. Hou je niet in en geef je snel op. Hoe grappiger hoe beter, want het is carnaval! De optredens worden door een deskundige jury beoordeeld en voor de beste drie optredens is er een prachtige beker én een plaatsje in de Narrenraad. Ga snel aan de slag met je act of verder met oefenen, zodat je goed voor de dag komt op de 12e.

Voor de mooie rol van Oppernar en d’r Neffe Nar vragen we iets extra’s van je. Maar wel op een heel eigentijdse wijze! Wij vragen je om een filmpje van 111 seconden te maken. Dit filmpje upload je vervolgens via onze website om je kandidaat te stellen voor  de titel Oppernar of d’r Neffe Nar. Wat willen we in jouw filmpje zien? Iets over jezelf, wie je bent en waarom je graag Oppernar wilt worden.  Gewoon in je eigen woorden en op jouw eigen manier. Vanuit alle inzendingen wordt de Oppernar en d’r Neffe Nar gekozen. Tijdens het Grôte Klène Narrengala wordt pas bekend gemaakt wie de Oppernar en d’r Neffe Nar 2022 van Klèn Narrendonk zijn. We houden het dus spannend voor iedereen tot het laatste moment!

Let op: alleen kinderen uit groep 7 en 8 kunnen in de Narrenraad komen. De kinderen van groep 6 zijn echter ook van harte welkom op deze geweldig leuke avond. Zij kunnen dan alvast een keer de sfeer proeven, zodat ze het volgende schooljaar voorbereid deel kunnen nemen aan de verkiezingen.

Thema

We zijn nog op zoek naar een leuk thema voor kindercarnaval 2022 en daar hebben we de hulp van de kinderen bij nodig! We vragen alle kinderen van groep 7 en 8 een leuk, origineel en carnavalesk thema te verzinnen. De werkgroep bepaalt uit alle inzendingen wat het thema wordt en dat wordt tijdens het Grôte Klène Narrengala bekend gemaakt. Natuurlijk krijgt de bedenk(st)er van het nieuwe thema voor kindercarnaval 2022 een leuke prijs.

Inschrijven

Leden van de werkgroep Kindercarnaval hebben tijdens een bezoek aan jouw school uitnodigingsbrieven uitgedeeld. Voor het inschrijven voor de wedstrijd, opgeven als kandidaat Oppernar of inzenden van een thema zijn inschrijfformulieren beschikbaar. Deze formulieren zijn digitaal te vinden op onze website www.narrendonk.nl/nieuws/kindercarnaval. Vul het formulier in en mail het samen met je muziek naar kindercarnaval@narrendonk.nl.

Allemaal veel succes met de voorbereidingen. Wij hopen dat je meedoet en kijken uit naar de leuke optredens. Dus ga snel aan de slag, vergeet niet de inschrijfformulieren op tijd in te leveren en dan hebben we vanaf nu een afspraak met elkaar op 12 november aanstaande. Tot dan!

Werkgroep Kindercarnaval

Scroll naar top