Prins Rick d’n Urste had het niet willen missen!

 

Het is “once in a lifetime” en het was een ervaring die ik niet had willen missen, zijn de letterlijke woorden van Prins Rick d’n Urste als hij terugblikt op carnaval 2018 in Narrendonk. Hij is trots. Trots op de fantastische club mensen van Stichting Karnaval Reusel, trots op alles wat er geregeld en ondernomen wordt tijdens carnaval en trots dat carnaval in Reusel elk jaar nog groter wordt. 

Als lid van carnavalsvereniging KrekWakWo weet Prins Rick d’n Urste als geen ander wat carnaval vieren is. Toch is hij dit jaar, in zijn functie van prins, nog verrast. “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar elke dag was mooi, geweldig, fantastisch”, aldus de enthousiaste prins. Vooral de kindercarnaval, onder leiding van Oppernar Lieke, heeft hem doen verbazen. Hij heeft genoten van de positiviteit en gezelligheid van de kinderen. Op zaterdagochtend kende hij nog niemand en zaterdagmiddag stonden ze met z’n allen op de kar te hossen en springen, had hij de grootste lol met de kinderen en vloog de confetti in het rond. “Dat moet je meegemaakt hebben, dat is niet uit te leggen hoe geweldig dat is”, zegt een stralende prins.

En dat geldt ook voor Stichting Karnaval Reusel en de Raad van Elf. Prins Rick d’n Urste heeft het als een hele hechte, gezellige, fantastische club mensen ervaren die er echt iets van proberen te maken. En dat lukt ze goed. Zowel in Cultureel Centrum De Kei als in de horecagelegenheden aan de Wilhelminalaan was het één groot feest. Tel daarbij op dat er 2 fantastische optochten door Narrendonk zijn getrokken en je begrijpt waarom de prins zo enthousiast is.

Is er dan helemaal niets tegengevallen? Nee, ondanks dat het heel intensief was en hij niet wist wat hem te wachten stond, is hem niets tegengevallen. Of ja, misschien één ding. Af en toe mistte hij KrekWakWo toch wel. Dat is toch ook zijn clubke waar hij het hele jaar mee in de weer is om een mooie wagen te bouwen. Het wordt dus nog spannend of we Prins Rick d’n Urste volgend jaar in de Raad van Elf of bij KrekWakWo tegen gaan komen. Dat hij carnaval gaat vieren is in ieder geval zeker!

En zijn opvolger, die gunt hij net zoveel plezier en lol als hij zelf heeft gehad dit jaar. “Ik vond het geweldig dat ik gevraagd ben en dat ik dit heb mee mogen maken. En ik bedank iedereen, die op wat voor manier dan ook, mij een carnaval om nooit te vergeten heeft bezorgd”, eindigt een zeer tevreden Prins Rick d’n Urste. Narrendonk bedankt, het was fantastisch!