Stichting Karnaval Reusel is al ruim 25 jaar de drijfveer achter carnaval in het Brabantse Reusel. Nadat eind jaren ’80 de Feestneuzen zijn ontbonden, en daardoor carnaval in Reusel letterlijk op zijn gat was komen liggen, zijn in 1990 enkele fanatieke carnavalsvierders opgestaan en organiseerden in 1990 weer een alternatieve carnavalsoptocht. Vanaf 1991 was er in Reusel weer een raad van elf, en werd Leon van Gompel, als Prins Leon d’n Urste, de eerste nieuwe prins van Reusel. Carnaval duurde dit jaar in Reusel maar één dag, namelijk de zondag.

Een naam voor Reusel werd in gekozen, namelijk Narrendonk. Dit is afgeleid van ‘naar Arendonk’, in verband met de ligging van Reusel aan de weg naar het Belgische Arendonk. Vanaf 1992 werd carnaval in Narrendonk steeds meer volwassen. Er ontstond een werkgroep kindercarnaval, en de activiteiten rondom carnaval breidden zich in de loop van de jaren steeds meer uit.

Stichting Karnaval Reusel organiseert al jarenlang dè festiviteiten die verband houden met het bruisende carnaval in Reusel! Dat carnaval in Reusel leeft, moet u zelf komen ervaren! Niet voor niets komt de winnaar van de Kempenoptocht in Hapert al jarenlang uit Reusel! Dit getuigt van het enthousiasme van de Reuselse jeugd die zich aangesloten hebben bij een carnavalsvereniging. Duizende mensen staan jaarlijks op carnavalszondag langs de route van de Narrenparade, voor klèn Narrendonk is er tijdens carnaval gedurende vijf dagen een overvol programma en ook onze senioren worden niet vergeten!

Scroll naar boven