De Narrenparade was een lust voor het oog en één en al genieten.  Ongelooflijk!

De Narrenparade was een lust voor het oog en één en al genieten.  Ongelooflijk!

Wie vandaag de Narrenparade in Reusel heeft gezien, kon aan niets merken dat het al de 4e (of 5e) carnavalsdag was. Geen vermoeide gezichten, geen benen die niet meer wilden en geen stemmen die kwijt waren. Sterker nog, het leek wel of iedereen, juist omdat het dinsdag is, nog één keer goed wilde knallen voordat het gewone leven weer begint. Alles werd gegeven, het publiek werd getrakteerd op heel veel enthousiasme en kreeg keer op keer een lach op het gezicht. Fantastisch! Het is in woorden moeilijk uit te leggen hoe mooi het was.

De 7 wagens en 23 loopacts zorgden voor fantastisch acteerwerk, vrolijke dans, goed bedachte ideeën en een knap staaltje techniek en beweging. Verwondering en vermaak vat de reacties van het publiek het beste samen. Want wat kun je veel meemaken in twee uurtjes tijd!  Toeschouwers zijn in de jungle geweest, hebben de Elfstedentocht wéér niet door zien gaan, waren getuige van het vonnis van de rijdende rechter en werden eerst goed gecheckt of ze wel mee in het vliegtuig mochten. Ook was er magische soep en gelegenheid om je feest te boeken. Sinds kort heeft Reusel een dijk van een gospelkoor.  Zij zorgden dan ook, samen met het dweilorkest uit Bladel, voor muzikale opluistering en een spetterende show!

Degene die uitgebreid carnaval vieren weten dat je je soms wel eens kunt misrekenen, een virus op kunt lopen en geprikkeld of zelfs van het padje kunt raken. En tot overmaat van ramp vliegt de tijd tijdens carnaval. Maar gelukkig is er altijd wel weer iemand die de plooikes glad weet te strijken. Maar ook als je geen carnaval viert kan er van alles mis gaan. Een dubbele ki(e)n zit bijvoorbeeld niemand op te wachten. Hoewel, vandaag werd dat snel opgelost door de toeschouwers wat aantrekkelijker te maken.  Sinterklaas had de pech dat hij te veel schimmelverwijderaar had gebruikt,  drie meiden moesten (te) zwaar tillen, het haperde af en toe behoorlijk en de act van Hans Klok was’t ook niet echt.  En dan nog maar niet te spreken over dat traag wijfie. Misschien hadden hun toch beter gewoon carnaval kunnen gaan vieren…….

De vraag is echter of ze het tempo bij hadden kunnen houden. Vermoedelijk waren ze al moe voordat de trekker voor de marathon overgehaald was of waren ze voordat “Narrendonk in beweging” begon al door de ME gevraagd te vertrekken. De Tour de Reusel zou misschien nog kunnen, maar het is niet zeker dat Sinterklaas of Hans Klok deze klassieker op zijn naam hadden kunnen schrijven.

Al met al ging er dus flink gas op vandaag en kunnen alle deelnemers en toeschouwers enorm trots zijn. Trots op wat ze neer hebben gezet met z’n allen.  Want de Narrenparade is alleen een succes als er deelnemers én toeschouwers zijn. Chapeau en bedankt voor de mooie middag!

De jury heeft nu de moeilijke taak om tot een uitslag te komen. Spannend! Benieuwd naar de uitslag? De prijsuitreiking begint om 19.30 uur in de Kei in Reusel. Iedereen is welkom. Kun je niet aanwezig zijn? Houd dan Facebook of deze site in de gaten. Hierop zal direct na de prijsuitreiking de uitslag bekend worden gemaakt. Of nog leuker, kijk de prijsuitreiking live mee via de Facebookpagina van Narrendonk.

Scroll naar boven