Het klèn grut liet harten smelten en gezichten stralen!

De jeugd heeft de toekomst wordt vaak gezegd. Als dat waar is, is carnaval in Reusel voor de toekomst veiliggesteld. Maar liefst 33 acts trokken door de straten met in totaal 130 kinderen. Geweldig om elk jaar weer het enthousiasme bij de kinderen te zien, wat ze met gemak overbrengen op de toeschouwers langs de kant. Want wat zijn ze leuk, creatief, energiek, schattig en bovenal heel erg stoer dat ze mee durven doen! Een dikke pluim voor de kinderen (en de helpende ouders) van Narrendonk.

De Grôte Klène Narrentrek begon al meteen met een hoop muziek en gezelligheid van een groep glijdende boeren en boerinnekes. Die zouden zo door kunnen naar Narrendonk Open Air om met flair mee te dansen met de dames van de FestiVibes, aangemoedigd door de Klapper van de Week. En als ze dan geluk hebben pakken ze misschien nog wel heel veel bekers of zelfs de 1e prijs. Tenminste, als hun haar goed zit. Maar dat moet de jury maar bepalen, die hebben het lastig. Want er liepen wat rare vogels rond. De ene flauwer dan flauw, de ander sloeg nergens op en als klap op de vuurpijl sprong er ook nog een konijn door de optocht. Maar gelukkig bracht de optocht ook saamhorigheid. De zeemeerzussen kropen uit hun schulp, de toeschouwers kregen een aai over hun bol of een aai-pet, de kinderen hadden een sterke band en er was nog genoeg plek in de polonaise bij de plekwijven. De zusjes van de Brande gingen zelfs zo ver dat ze hulp aan boden aan mensen met 2 linkerhanden. En zo waren uiteindelijk deelnemers en toeschouwers allemaal onder de pannen.

De kinderen hadden niet alleen heel veel lol, ze hadden ook nog eens erg goed aan de veiligheid gedacht. Het zou namelijk nog wel een kunnen gaan donderen en bliksemen. En dus was de brandweer aanwezig, gingen de zwaailampen mee, wilde de geheimagent niet verraden worden en was het maar goed dat de politie er was. Een paar boeven stalen namelijk de show of smeerden hem. En na 33 jaar zit er bij sommige een behoorlijk steekje los of is het al 8 jaar bal, dus dan is wat toezicht van de politie geen overbodige luxe.

Opvallend dit jaar was de actualiteit die veel kinderen blijkbaar bezighoudt. Zo waren er wel erg kleine (of korte?) meesters om het lerarentekort onder de aandacht te brengen en kwam de gas- en energierekening ter sprake. De kinderen lieten zich er niet door uit het veld slaan. Ze hadden nog genoeg energie, ze bespaarden energie, het maakte hun carnaval niet zuur en dus ging er gas op! De enigen die er echt niet bij konden waren Toos, Nel en Riet. Maar die werden goed geholpen door de toeschouwers.

Helaas kreeg de optocht voor sommige kinderen nog wel een vervelend einde. Want zoals bij elk kind wel eens gebeurt waren er vandaag ook een aantal die zich behoorlijk ziek hadden gegeten. Dat kon ook bijna niet anders met al die donuts, drop, spek en koekjes van eigen deeg. Er liepen heel wat snoepkonten mee! Maar ach, dat maakt met carnaval niet uit, toch?

Dank je wel allemaal voor jullie enthousiaste deelname! De jeugd heeft de toekomst!

Scroll naar boven