Narrendonk is klaar voor 2023!

Afgelopen weekend werd er hard gestreden om de carnavalstitels. En met succes! Narrendonk kan rekenen op enthousiaste en energieke regeerders tijdens carnaval 2023. De neven en vrienden Prins Luuk d’n Urste en Adjudant Bas staan samen met Oppernar Luna en d’r Neffe Nar Tom klaar om er een fantastisch carnavalsseizoen van te maken. Hun drive is groot, net als dat van de 13 kids die een plaats in de Narrenraad hebben bemachtigd.

Het begon allemaal vrijdagavond met het Grôte Klène Narrengala waar de kinderen van groep 6, 7 en 8 het carnavalsseizoen inluidden. Op en top verkleed, feestend en dansend op de muziek van de DJ kwamen de kinderen snel in de carnavalssfeer. Maar er was ook strijd. Strijd om een plaatsje in de Narrenraad. De jury had een bijna onmogelijke taak want alle 10 acts waren origineel, grappig, mooi of carnavalesk! Ongelooflijk hoe goed de kinderen hun best hadden gedaan om een spetterend optreden neer te zetten. Er werd gedanst, gezongen, gestuiterd en gehost. Twee dames liepen op anderhalve meter de polonaise en de musketiers transformeerden van Teletubbies naar K3. Bijzonder knap, stoer en gedurfd was het dat er door enkele kinderen live gezongen werd en de carnavalsmeiden hadden zelfs een eigen tekst gemaakt. De jury had het er maar zwaar mee. Zeker toen er ook nog eens 7 oude (k)narren op het podium verschenen die nog prima in staat waren om samen een dansje te doen. Niet veel later werden de shirts uit getrokken en feestmutsen opgedaan. En de hele avond vloog er heel wat confetti uit de partypoppers. Wie geluk had, heeft nog een stuiterbal gevangen en zo werden de kinderen de hele avond prima vermaakt. Na flink beraad kwam het hoge woord bij de jury er uit. De Narrenraad 2023 is gevuld met: de anderhalve meter polonaise, de carnavalsknallers, de stuiterballen en de carnavalsmeiden! Zij werden respectievelijk 1e, 2e, 3e en 4e in de strijd om de leukste act.

Maar met alleen een Narrenraad zijn we er niet. Klèn Narrendonk moet natuurlijk wel geregeerd worden en dus stuurden diverse kinderen een heel gaaf filmpje naar Kindercarnaval. Daarin lieten ze in 111 seconden zien wie ze zijn en waarom ze geknipt zijn voor de functie van Oppernar tijdens carnaval. Kindercarnaval heeft genoten van alle inzendingen en besloten dat Luna Hommering en Tom Daniëls als Oppernar Luna en d’r Neffe Nar Tom kindercarnaval 2023 gaan leiden. En dat gaan ze doen onder het motto: “In Narrendonk vieren we al 33 jaar, carnaval mee mekoar”, wat bedacht is door Sjors Maus.

Op zaterdagavond was het de beurt aan de volwassenen om het carnavalsseizoen af te trappen tijdens The Masked Singer in de Kei. Onder aanmoediging van het enthousiaste publiek en de raden van Elf van het Peperbussenrijk, de Haoiboerkes en natuurlijk Narrendonk zelf, gingen 5 kandidaten de strijd aan. Zo verschenen de plofkip, de boom, de pastoor, de daltons en de dixie op het podium. Allen deden ontzettend hun best om gemaskerd een goede act neer te zetten. En hoe! Door het enthousiasme in de zaal bij alle 5 bleek duidelijk dat het publiek geen keuze kon maken. Maar gelukkig was er een vakkundige jury en gingen de boom en de pastoor er uiteindelijk met de winst van door. Zij mochten zich ontmaskeren en ontpopten, onder begeleiding van de fantastische dansers van Dazzling, als ware Prins en Adjudant. Onder luid gejoel werd Prins Luuk d’n Urste en Adjudant Bas met open armen ontvangen. Ook door wethouder Maarten Maas, die het stel voorzag van cape, steek en scepter en ze veel succes wenste tijdens carnaval 2023. Daarna nam DJ Stef Stuntpiloot het over en werd er nog lang gefeest en geproost op het nieuwe regeerders duo.

Met Luuk Copal (27) en Bas Janssen (26) heeft Narrendonk sterke leiders tijdens carnaval 2023! De twee vrienden én neven zijn sinds 2009 betrokken bij carnavalsvereniging De Bigsmiles. Het carnavalsbloed stroom dus door hun aderen en dat was afgelopen weekend al goed merkbaar! Ze deden hun motto “Met deze twee van de biggen, kan de burgemeester rustig achterover liggen” eer aan en zo is Narrendonk klaar voor carnaval 2023.

Scroll naar boven