Narrendonk kan trots zijn op het klèn grut!

Vandaag trok de Grôte Klène Narrentrek door Reusel en die deed zijn naam eer aan!  Klèn omdat het de beurt was aan alle kinderen van de lagere school om hun acts, ideeën en creaties te laten zien. Grôot omdat er maar liefst 47 acts door de straten trokken. Én grôot omdat het een lust voor het oog was. Wat een geweldige prestatie hebben de kinderen van Reusel geleverd. Geen gezeur of gejammer over het weer, maar gewoon blij, vrolijk en enthousiast om heel Narrendonk te vermaken.

En vermaakt werden we. Circusacts en het rode neuzen festival kwamen voorbij, met blokken werd een feestje gebouwd, kinderen gaven een spetterend optreden en wie geluk had, won een uitje in de Narrendonkse loterij. Alle bloemetjes mét de bijtjes zorgden, samen met de uitgedeelde emoji’s, voor een vrolijk geheel.

Wie daarna toch nog niet klaar was voor carnaval, is dat na het beleven van de Grôte Klène Narrentrek zeker wel. De toeschouwers zijn namelijk naar de kapper geweest, de oren zijn uitgespoten en ze zijn mooi in de make-up gezet. En bij wie dat niet genoeg was, werd nog een likje verf op de wangen gesmeerd. Voor werkzoekende was er ook genoeg gelegenheid. Bij defancy zijn ze nog op zoek naar personeel en ook het lerarentekort zien de kinderen van Narrendonk graag opgelost. Maar dan moeten de meiden van de Torelaar zich misschien eerst wat beter gaan gedragen, want die maakten het wel erg bond(t). En de klimoppers zaten ook al niet op school, dus het is de vraag of daar nieuwe leraren op af komen. De potloden waren al wel geslepen, dus daarmee kunnen ze direct aan de slag.

Het is verrassend om te zien hoe de kinderen zo jong al bezig zijn met geld. De één wilde de boeren een bietje steunen, de ander zamelde geld in voor goede doelen en de derde liet de sponsoren van Max Verstappen zien. Conclusie bij het zien van al dit klèn grut is dat ze een rijkelijke fantasie hebben en dat alles kan. Geweldig! De vissers bedachten op hun kop te vissen, de hardlopers namen een wiel en rode loper mee, kinderen liepen op sloffen mee en iemand had zelfs zijn slechte bed meegenomen.  Hoe gek kun je zijn!

Dat carnaval verbroederd weten de kinderen ook. Er werden heel wat zoenen uitgedeeld en twee lieve, schattige, kleine meisjes namen twee oudjes de optocht mee in. De friettent deelde er gratis eentje uit en wie denkt dat BFF dikke maatjes zijn, die heeft het mis. Vandaag waren het namelijk Bonte Feest Feeën die samen voor gezelligheid zorgden. Toch was het niet alleen maar leuk en gezellig. Er zaten kinderen in de val of opgesloten in een kooi, spookrijders en een duveltje zijn gesignaleerd, dieven van de sleutel werden de cel in gegooid, er werd geschoten op zwijnen en in het doel en er was een fikkie. Gelukkig liepen er politie in burger en superhelden rond. Zij zorgden dat het nog enigszins goed verliep. Helaas had het blussen geen zin, de dames bleven in vuur en vlam staan. Maar verder is het allemaal goed afgelopen.

Nou ja, goed. Drie kinderen hadden tijdens de optocht zeer hoge nood. De loodgieter wilde de wc ontstoppen, maar kreeg die niet gevonden en op  Chateau kleiland werd niet alleen met kinderklei gekleid. Maar ach als dat het enige is. De bende van ellende zorgde voor veul energie en daar gaat het om.  En natuurlijk accepteerden iedereen de Narrendonkse cookies, want wie wil er nu niet op de hoogte blijven van al het moois en gezelligs wat er in klèn Narrendonk gebeurd.

Benieuwd naar de uitslag? Zo dadelijk om 17.30 uur vindt in de Kei de prijsuitreiking plaatst. Of houd Facebook en onze website in de gaten. www.narrendonk.nl

Scroll naar top