Gróte Klène Narrengala 10 november 2023

Het Gróte Klène Narrengala, hét feest van de Oppernar, d’r Neffe Nar en natuurlijk de Narrenraad, is bedoeld voor alle kinderen uit Reusel van groep 6 t/m 8. Met maar liefst 237 kinderen werd afgelopen vrijdag de zaal van de Elsom omgetoverd tot een feestelijke en spetterende avond. Kleurrijke vlaggen, confetti, verbluffende en fantasierijke carnavalskostuums toverden de zaal om tot een betoverende wereld van lichtjes en kleur. Overal hingen slingers en ballonnen in de kleuren van Narrendonk (geel, rood en groen) en een DJ draaide vrolijke carnavalsmuziek die de kinderen meteen in beweging bracht. De dansvloer en vooral het podium vulden zich al snel met wervelende prinsessen, elfjes, stoere superhelden en ondeugende voetballers.

Het beloofde een magische avond te worden en dat was het ook. De avond werd geopend met het nieuwe carnavalsthema van 2024: ‘met of zonder Kei, klèin Narrendonk is van de partij!’. Links in de hoek van het podium hangen de pakjes klaar voor de nieuwe Narrenraad, met in het midden van de zaal de pakjes van de Oppernar en d’r Neffe Nar. Wie zal er dit jaar gekozen worden door de jury om deze pakjes te mogen dragen?!! De spanning is duidelijk voelbaar en de kinderen stuiteren alle kanten op. Of komt dat door al het snoep, ranja en cola… ook dat mag absoluut niet ontbreken bij zo’n prachtige avond.

Terwijl de avond vorderde, bijten de Narren Brothers de spits af met hun prachtige optreden met veel dans en zang. En zo volgden er maar liefst 11 optredens. Elk kind dat het podium betrad, bracht zijn of haar unieke talenten naar voren en kreeg een welverdiend applaus. Het was een avond vol humor, aanmoediging en dans en de kinderen straalden als sterren aan de hemel.

Zo mochten we deelnemen aan The Voice of Narrendonk met echte draaiende stoelen en werd er zelfs live gezongen. Na The Voice werden we meegenomen naar de onderwaterwereld van de Bellyswimmers. Serieus zwemwerk met watertrappelen en waterballet zorgden voor een prachtig optreden. Vervolgens werden we verrast met een optreden ‘Dancing in the Shadow’. En zoals de naam al doet vermoeden, kregen we twee dansende dames te zien achter een doek in de schaduw. Onwijs creatief en de energie spatte er vanaf.

Wat ook zeker niet mocht ontbreken is de hype Super Mario en dan wel het SuperMario Kar(t)naval. Veel dans en zang vulden het podium en confetti vloog de zaal in. De stemming zit er aardig in en het publiek gaat helemaal uit z’n dak. Wat een creativiteit en humor deze avond. Van dans gaan we over op een ware Goochelshow. Twee jongens brengen het publiek duidelijk aan het lachen en zetten een goed geïmproviseerde show in elkaar.

Tussen de optredens in wordt er af en toe een pauze gehouden, zodat de volgende groepen zich klaar kunnen maken. De muziek gaat harder en ook bij de Elsom gaat letterlijk het dak eraf. Wie niet bij de avond is geweest, moet gedacht hebben dat er een aardbeving in Reusel heeft plaatsgevonden. Wat een energie op het podium. Prachtig om te zien en mee te maken.

Tijd om weer door te gaan met het programma. De Toekomstige Narren hebben duidelijk goed geoefend en zingen met eigen tekst. Wat een mooi optreden weer. Daarna volgen de The Dreamgirls. In pyjama wordt er gedanst en gesprongen. Het ene optreden is nog mooier dan het andere en de jury is erg positief over de creativiteit onder de kinderen.

En dan het volgende spektakel ‘de Gemaskerde Nar’. Het hele publiek wordt meegenomen in hun enthousiasme en de hele zaal doet mee. The Masked Singer wordt nagebootst en de kinderen gaan de uitdaging met elkaar aan. Na het optreden klinkt er een groot applaus.

Daarna worden we verrast voor De Raad van Elf(jes). Met een prachtig decor wordt er hard gelachen met dit optreden. Wat origineel en het enthousiasme spat er vanaf. Met veel liedjes en ingestudeerde dansjes wordt het podium gevuld met 6 prachtige elfjes. En dan zijn we aangekomen bij het allerlaatste optreden van De Confetti Girls. En ook hier was duidelijk alles goed ingestudeerd en ligt het podium en de zaal binnen korte tijd vol met confetti.

En dan het hoogtepunt van de avond!!! Wie wordt de nieuwe Oppernar? De spanning is te snijden en we krijgen een prachtige fotopresentatie te zien van alle activiteiten in 2023. Er wordt afgeteld en haar naam verschijnt op het grote scherm: Demi van de Brande! Haar eerste reactie is ‘blij’ en dat straalt er ook vanaf. Maar dan… wat is een Oppernar zonder d’r Neffe Nar? Opnieuw volgt er een spannend moment en er verschijnt de volgende naam op het scherm: Timo Schellekens. Ook hij is enorm blij. Luna en Tom (Oppernar en d’r Neffe Nar van vorig jaar) kleden Demi en Timo aan. Maar dan is er natuurlijk nog het volgende spannende moment. Wie komen er dit jaar in de Narrenraad?!

De jury maakt de nieuwe Narrenraad bekend. Ze beginnen met de 3e plaats. De Raad van Elf(jes) worden het podium opgeroepen. Daarna volgt de 2e plaats en dat zijn de SuperMario Kar(t)naval. En daarna het spannende moment. Wie staat er op de 1ste plaats? De Gemaskerde Nar klinkt er door de microfoon. Wat een enthousiasme en wat een blije gezichten.

De pakjes worden aangedaan en er is een nieuwe Narrenraad ontstaan. De Raad van Elf en de Narrenraad gaan samen in de polonaise door de zaal en het carnavalsseizoen is van start gegaan. Ons dorp mag blij zijn met zoveel blijdschap en opwinding van de jonge feestvierders. Dit belooft een mooi jaar te worden!! Allaaaaaaf! 

Scroll naar boven