Prinsbekendmaking Narrendonk 11 november 2023

Wie wordt de opvolger van Prins Luuk d’n Urste? Het is weer bijna tijd voor het leukste feestje van het jaar! Carnaval keert terug in Reusel, beter bekend als Narrendonk! Maar om dit feestje goed van start te laten gaan, moest er eerst de nieuwe Prins en Adjudant bekend gemaakt worden. Afgelopen zaterdag stond dan ook in het teken van deze bekendmaking en toevallig viel het dit jaar precies op de 11e van de 11e. Vanwege de verbouwing van het Cultureel Centrum de Kei vond de prinsbekendmaking dit jaar plaats in Café-Zaal de Koster.

De Koster was omgetoverd in de kleuren van Narrendonk met prachtige vlaggen, slingers en ballonnen. Na weken, dan wel maanden van spanning, kwam er eindelijk duidelijkheid wie de nieuwe Prins en Adjudant zouden zijn voor het komend carnavalsjaar. Carnavalsverenigingen ‘t B(r)ouwersgilde, Krekwakwo, de Mouwers en de Zottekes mochten absoluut niet ontbreken bij dit spektakel en er hing al vanaf het begin een feestelijke en energieke ambiance in de zaal.

Ben Lathouwers opent de avond en de Raad van Elf wordt aangekondigd. De avond is nog maar net van start gegaan en de helft van de zaal loopt al mee in de polonaise. Wat een gezelligheid! De Raad van Elf uit Hooge Mierde (CV De Haoiboerkes) en de Raad van Elf uit Lage Mierde (CV De Peperbussen) worden ook aangekondigd. En vanzelfsprekend mag de Narrenraad met de nieuwe Oppernar en d’r Neffe Nar (Demi van de Brande en Timo Schellekens) niet ontbreken en we krijgen een prachtig optreden te zien van de winnaars van het Gróte Klène Narrengala. Vol trots wordt er verteld dat dit het laatste jaar was dat deze kinderen mee konden doen en nu zitten ze maar mooi in de Narrenraad.

Vervolgens vindt er het Narrendonk verkiezingsdebat plaats. Het podium wordt klaargemaakt en de politieke partijen treden naar voren. De ene nog origineler dan de andere. Er worden serieuze kwesties besproken, maar dan in een zeer humoristisch jasje. 3 politici gaan het debat met elkaar aan. Jesse Klaver, Lilian Marijnissen en Geert Wilders. Er komt een aantal stellingen aan bod en elke politici mag zijn of haar mening geven over dit onderwerp. De lachspieren van het publiek worden flink aan het werk gezet en dit zorgt voor veel plezier en vermaak. Onderwerpen zoals een betaalbare carnaval, opboksen tegen muggenzifters en een beter klimaat komen aan bod. Hetgeen waar ze het allemaal over eens zijn is: carnaval vieren we met z’n allen!!

Welke partij wint? Terwijl de telling plaatsvindt, krijgen we prachtige originele filmpjes te zien op bekende plaatsen in Reusel. Ineens werd het debat verstoord door een andere partij namelijk de PVC. Partij voor Carnaval, want dat is sowieso de ‘grootste’ partij en er volgt een groot gejuich.

De avond vordert en de spanning begint te stijgen. Is het van de gezichten af te lezen wie de nieuwe Prins of Adjudant is?!! Sommige mensen denken het te weten aan de hand van de diverse hints die we de afgelopen weken hebben kunnen lezen op social media. Er is dus al heel wat gespeculeerd, maar wie zijn het nu écht?! De Raad van Elf verdwijnt achter de schermen en Dazzling start een prachtig optreden. Op de achtergrond verschijnen er twee silhouetten…. de nieuwe Prins en Adjudant zijn nu zichtbaar, maar wie zijn het nou?!!! De spanning is voelbaar en de ogen zijn gericht op het podium. Er wordt afgeteld en de nieuwe Prins en Adjudant springen uit het doek. Prins Tom d’n Urste (Tom Peeters) en Adjudant Jimmy (Jimmy van Schayk) springen als stuiterballen over het podium. Wat een energie!!!! De hele zaal staat op z’n kop en het dak gaat eraf! De kersverse Prins spreekt het publiek toe en vertelt met brede lach dat hij het leuk vindt om Prins te mogen zijn van Narrendonk. Er vindt een korte introductie plaats en de Burgemeester verwelkomt de nieuwe Prins en Adjudant.

Prins Tom (43) is geen onbekende in de carnavalswereld. Hij maakt sinds enkele jaren deel uit van de Raad van Elf en zit ook in het bestuur van Stichting Karnaval Reusel. Tom is getrouwd met Esther en samen hebben zij twee kinderen: Bas (16) en Fem (14). Tom is in het dagelijks leven horecamanager bij de Hollandershoeve in Reusel.

Adjudant Jimmy (50) was in 2019 zelf Prins carnaval en is erg blij met zijn rol aankomend jaar. Jimmy is getrouwd met Miranda. Hij heeft een zoon (Ruud) en dochter (Indy). Ook heeft Jimmy twee kleinkinderen. Evy van 6 jaar en Romy van 4 maanden. Jimmy werkt als uitvoerder bij Van de Wiel complete afbouw.

De cape van waardigheid wordt aangedaan, de steek van zottigheid wordt opgezet en de scepter van macht wordt overhandigd. Wat staat er een mooi duo op het podium. Tom en Jimmy maken samen het nieuwe motto bekend van 2024 en dat is: “Stil staan mee carnaval da gi nie, méé Prins Tom en Adjudant Jimmy!!” Alle Prinsen en Adjudanten komen op het podium en de onderscheidingen worden uitgereikt. Het belooft een spectaculaire carnaval te worden met veel humor en feestvreugde. Tom en Jimmy houden van feesten en plezier maken en zij zullen heel Reusel met carnaval aanmoedigen om deel te nemen aan het carnavalsfeest. Met hun aanstekelijke enthousiasme zal Reusel omgetoverd worden tot een bruisend Narrendonk. Laten we feestvieren en genieten van het komende jaar! Alllaaaaafff!

Scroll naar boven