Hollandse avond en mooie prijzenpot

Stichting Karnaval Reusel komt met leuke, nieuwe initiatieven om de saamhorigheid in de gemeente vast te houden. We kennen de stichting allemaal van de goed georganiseerde carnavalsactiviteiten en de succesvolle Pinksterbraderie. Het wegvallen van dit alles de afgelopen jaren heeft een aantal leden geïnspireerd om met iets nieuws te komen.

Houd zaterdag 23 april as. alvast vrij, want dan belooft het in de Valk in Reusel een hele gezellige avond te worden. “Voorheen hebben we ’80-’90 party’s georganiseerd, maar het werd tijd om met iets anders te komen”, vertelt de werkgroep enthousiast. En dat anders is een ware Hollandse avond met de gezellige DJ (en tevens volkszanger) Frank van Weert. Binnen no-time zorgt hij er voor dat de feestgangers uit volle borst meezingen en meedeinen op de muziek.

“Tijdens de avond maken we op groot scherm de winnaars van de carnavalsloterij bekend. Want ook dat is nieuw”, gaat de werkgroep verder. Vanaf carnavalszaterdag gaan alle raadsleden van de Raad van Elf op pad om lootjes te verkopen. Ze hebben daarvoor tot en met het Paasweekend de tijd. Loten zijn ook verkrijgbaar bij Tom Peeters via telefoonnummer 06 48 40 97 08. Ze kosten € 2,- per stuk en met 1 lot zijn meerdere prijzen te winnen. Het is de moeite waard om mee te doen, want de prijzen liegen er niet om. Van weekendje weg tot een segway step en van een stofzuiger tot diverse waardebonnen. “Zo combineren we het spelelement met het genereren van inkomsten, want zonder geld kan de stichting niet draaien”, legt de werkgroep uit. Op deze manier zorgen ze dat de continuïteit van de optocht en alle activiteiten met carnaval voor jong, oud en gemiddelde leeftijd, gewaarborgd worden. En hopelijk houden ze nog wat over om volgend jaar wat extra’s te doen. Dan viert de stichting namelijk haar 33-jarig bestaan, een carnavalsjubileum. En dat willen ze natuurlijk graag met de Reuselse gemeenschap vieren.

Maar voor het zover is, wordt er eerst op 23 april dus een Hollands feestje gebouwd wat voor iedereen gratis toegankelijk is. Meteen een mooie gelegenheid om na te praten over de mooie Narrenparade die het weekend daarvoor door de straten van Reusel heeft getrokken.

Enne, mocht je nu echt niet in de gelegenheid zijn om op 23 april naar de Hollandse avond te komen, hoeft dit je niet te weerhouden om loten te kopen. De trekking wordt namelijk 22 april door de notaris gedaan en 23 april online kenbaar gemaakt. Ook zullen de winnende loten vermeld worden in de PC55 en d’n Uitkijk.

Scroll naar boven