Zon, volle straten en mooie creaties. De Narrenparade was top!

Eén ding is zeker: dat het Pasen is, weerhield het publiek niet om naar de Narrenparade te komen. Ongelooflijk hoeveel mensen in het zonnetje genoten van de mooie carnavaleske creaties! Een diepe buiging voor alle deelnemers die, ondanks veel onzekerheid de afgelopen 2 jaar, er vandaag toch weer stonden. En hoe!

Kosten nog moeite zijn gespaard. Er is veel werk verzet om er een mooie parade van te maken en dat is gelukt. Voor sommigen was het een ware race tegen de klok en kozen ze voor lassen, plèkken en schilderen in plaats van een weekendje weg. Anderen zaten vanaf het begin al helemaal in hun rol of gingen fluitend door de optocht. Er werd verleid, calorieën en aaikes uitgedeeld en vele toeschouwers konden het niet laten de cookies te accepteren. Walter had zelfs een snipperdag gepakt en de pastoor stond voor een lege kerk maar met een volle kar. Gelukkig werd hij bijgestaan door de paters van de Bigsmiles, die vol passie door de optocht gingen.

Wie ook regelmatig door de optocht ging, was de politie. Dat was helaas nodig, want de PartyfrieX scheurden als een gek door de optocht en de (paas)hazen hielden de rotonde lange tijd bezet. Toch hadden ze wel wat harder op mogen treden bij de Mac en de bank. Het loste zichzelf op omdat de overvallers de meester in plaats van de diamant aan de haak sloegen, maar toch. En gelukkig slaagde de geheime operatie  door inzet vanuit de lucht. Anders had de drone vanuit Casteren nog ingezet kunnen worden, maar dat was vast niet goed afgelopen.

Wat ook niet goed afliep was het beleggen in 11 aandelen confetti e, maar gelukkig kreeg het publiek toelichting op wat echt beleggen is. En wie dacht dat stappen in België beter is, heeft het mooi mis. Ook daar gaan ze wel eens over de grens. Je kunt beter een voorbeeld aan de Feestbeesten nemen die met hun piratenboot koers zetten richting Narrendonk. Daar weet je zeker dat het door de Sister Fiber op z’n kop gezet wordt.

Net zoals de Ketels hebben we de afgelopen jaren veel gemist, maar gelukkig zijn veel carnavalsvierders positief gebleven ookal liepen ze niezend en proestend door de optocht. Dat heeft gemaakt dat carnaval weer helemaal terug is! En mocht je het nu lastig vinden om een carnavalsoutfit uit te kiezen, de dames van WeVo coupeuse helpen je graag met een pak op maat. Met of zonder pruikJ.

Deze editie was er speciale aandacht voor Patric Lavrijsen, beter bekend als Koekie. Jarenlang de drijvende kracht achter de Narrenparade.  Wegens omstandigheden heeft hij moeten stoppen, maar hij ging mee in ieders hart. Heel mooi!

Scroll naar boven